Dewi leest ‘Wie domme dingen doet wordt wijs’

Wie domme dingen doet wordt wijs Lisette Thooft

Eens in de zoveel tijd (best wel vaak) heb ik echt de behoefte om goede boeken te lezen over hoe je de beste versie van jezelf kunt worden. Sommige boeken zijn verschrikkelijk, sommige boeken zijn juist helemaal fijn en die fijne boeken wil ik met jullie delen in deze virtuele boekenclub! Haha, nee hoor, zo ga ik het niet noemen.

Wat me namelijk opvalt, is dat ik nergens een fijne boekenlijst kon vinden met tips voor hooggevoelige, jonge mensen die niet per se over hooggevoeligheid gaan, maar waar je wel veel aan hebt. Snap je? Want die zijn er zoveel. Er zijn echt een heleboel boeken die misschien niet direct over hooggevoeligheid, faalangst of zoiets dergelijks gaan, maar wel boeken over mindfulness, meditatie, je eigen weg vinden, zelfvertrouwen krijgen… Nou ja, dat soort onderwerpen dus.

Wie domme dingen doet, wordt wijs – Lisette Thooft
Een titel naar mijn hart, dat ten eerste. Deze ene zin diende namelijk meteen als een soort excuus, motivatie en bevestiging van alle acties die ik ooit in mijn hele leven heb uitgevoerd. Hoe fijn is dat? Ik stond daar dus in die enorme boekenwinkel, stond met dit boek in mijn hand, herkende de naam van de schrijfster uit Flow Magazine (ja ja) en besloot het te kopen.

Tip: altijd laten inpakken, wanneer ze vraagt of het een cadeautje is 😉
De mevrouw achter de toonbank vroeg of het een cadeautje was. Wanneer iemand dat aan mij vraagt en ik koop het voor mezelf, dan zeg ik ja. Ze pakte het voor me in en ik besloot het pas uit te pakken, als ik was vergeten welk boek er in dat cadeautje verstopt zat. Ik onthield alleen dat ik het pas uit mocht pakken, wanneer ik echt even baalde van mijn leven. Een paar weken later was het zo ver: ik baalde van mijn leven en ik was vergeten welk boek er in het pakje zat. Surprise!

Feest van herkenning
Toen ik begon te lezen, was ik de eerste pagina’s heel erg enthousiast. Een feest van herkenning: ik ben niet de enige die zoveel fouten blijkt te maken! Maar eerlijk gezegd kakte het vervolgens een beetje in. Ik had verwacht dat het een super inspirerend, mindful, open-minded boek was. Het was wel open-minded (wat zeg ik? Heel erg open-minded, de schrijfster heeft ZOVEEL meegemaakt en gedeeld met ons), wel inspirerend (maar niet zoals ik hoopte) en mindful… nee, dat was het niet. Ik kan er de vinger niet op leggen waardoor het boek in een dipje raakte. Ondanks dat alle verhalen uiteraard anders zijn, was het toch veel hetzelfde.

Raad ik het aan? 
En toch, en toch… Ik zou het boek wel aanraden, want het eindige weer wél inspirerend. Op zo’n manier dat je aan je eigen problemen denkt en beseft dat het gewoon onwijs leerzaam is wat je hebt meegemaakt. Het is niet zo dat we dat niet al wisten, maar bevestiging vind ik altijd fijn. Ik ben oprecht blij dat er iemand een boek heeft geschreven met persoonlijke verhalen over vallen en vooral weer opstaan. Zonder schaamte, gewoon vertellen dat ze vroeger een poging heeft gedaan om prostituee te worden. Nu hoor ik je denken: ‘Euh, wat?’ JA ECHT. En als ik het zo typ valt er bijna niet te begrijpen wat daar op een positieve manier van te leren valt, maar Lisette Thooft heeft dit op een toffe (en open-minded, dus) manier weten te verwoorden.

Heb jij een fijne, leuke, inspirerende boekentip over mindfulness, hooggevoeligheid, jezelf zijn, spiritualiteit of iets anders passend bij VILA & FRIHET? Laat het me weten, want ik lees hem vast graag :-). 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s