Hoe mijn leven aan het veranderen is

Break the routineHello lovely people, het is weer vrijdag! Met een miljoen ideeën voor blogposts, zou je toch denken dat ik dan ook daadwerkelijk heel erg veel zou uploaden. Toch blijkt dat dus niet op te gaan, want het is alweer anderhalve week geleden dat ik voor het laatst iets schreef. Niet geheel zonder reden… 

Sinds ik gestopt ben met Facebook en begonnen ben met het opruimen van mijn leven (ja echt, ik vertel je in een andere blog nog hoe), is mijn leven enorm aan het veranderen. En ook mijn kijkwijze op sommige situaties. Zo riep ik al twee jaar dat ik niet meer wilde studeren, dat mijn grootste droom een eigen bedrijf is en dat ik daar best parttime iets totaal anders bij zou willen doen. En nu? Nu kijk ik er totaal anders tegenaan.

In het kort: wat is er gebeurd? 
Ik kreeg een tijdje geleden weer last van paniekaanvallen, heel erg veel buikpijn, hoofdpijn en was extreem geïrriteerd. Ik was bang voor alles en iedereen en dan vooral van wat mensen over me dachten. Uren konden gedachten in mijn hoofd rondspoken: ‘Wat als ik ze teleurstel? Werk ik te langzaam? Ben ik het allemaal wel waard?’, maar ook ‘Weten die mensen wel wat ik allemaal doormaak? Iedereen is stom. Niemand is te vertrouwen. Mensen vinden mij niet waard, wat ik mezelf stiekem wél waard (zou willen) vind(en)’. Perfect voorbeeld van angststoornis meets hooggevoeligheid.

Je krijgt geen beter advies dan van je eigen lichaam.
Ik werd dus ziek. En heel eerlijk: mij is al vaker de sticker depressie opgeplakt en zo ook nu. Ik ben er wel van overtuigd dat ik dus genoodzaakt ben om naar een psycholoog te gaan hoor (liever gezegd: bij een psycholoog te blijven), maar nu voelde het anders. Wanneer ik misselijk wakker word, betekent het vaak dat ik geen zin heb in de dag. Dat ik tegen de dag opzie, dat ik ongelukkig ben. En ik wist: ik ben niet blij met hoe mijn leven is. Het leven regisseert mij, in plaats van dat ik mijn leven regisseer.

Wat moet je daar dan aan doen? Juist. Touwtjes in handen nemen en actie ondernemen. Ik schrijf veel en heel eerlijk naar mezelf. Daardoor kwam ik erachter dat bepaalde dingen voor mij een droom bleken, maar het toch anders is uitgepakt dan ik had verwacht. Concreet voorbeeld: mijn onderneming. Eigenzin Design leek me een droom. Ik kon mijn eigen ding doen, helemaal zoals ik dat bij mezelf vond passen, opdrachten aannemen die bij me passen en daar geld voor vragen, mezelf uitdagen en groeien in ondernemerschap. Nu, bijna drie jaar later, heb ik met pijn (letterlijk) en moeite aan mezelf moeten toegeven: het is niet mijn tijd (en ik weet zeker dat die tijd wel komt).

Voor mijn gevoel heb ik opdracht naar opdracht niet naar wens van de klant uitgevoerd. Zelfs als ze positief waren, dan kon ik nog honderd dingen bedenken die beter konden en tot mijn grote frustratie waren dat altijd dezelfde dingen. Leerde ik dan nooit om meteen te reageren als ik mail kreeg? Leerde ik dan nooit dat ik beter kan bellen als klanten zoveel vragen hebben? En ook belangrijk: leerde ik dan nooit dat ik NOOIT voor (bijna) niets zou moeten werken?
Mijn conclusie afgelopen week was: ik heb het wél geleerd, maar het lukt me niet om het anders te doen. Dus lijkt het me beter om mezelf de rust in mijn hoofd te gunnen en Eigenzin Design op een laag pitje te zetten. Ik heb al geroepen dat ik ermee stop, maar ik besef me ook dat ik het op compleet andere manieren kan aanpakken. Dus: to be continued. Zie het als een sabbatical voor onbepaalde tijd.

Dus in vogelvlucht waar ik mee bezig ben:

  • Ik stop (voor onbepaalde tijd) met Eigenzin Design
  • Ik ga in september weer studeren
  • Ga verder zonder bijbaantje
  • Ben op volle kracht opzoek naar een woning voor mezelf + hondje.
  • En nog meer… maar daarover schrijf ik op een ander moment.

Fijn weekend!

Advertenties

Een gedachte over “Hoe mijn leven aan het veranderen is

  1. You go girl! Een succesvol leven is leren voelen wat er bij je past en daar heel blij van worden, niet een droomwereld nastreven. Elk inzicht in jezelf is pure winst! Goed ook dat je geen radicale keuzes maakt maar gewoon probeert wat wel en niet werkt. Succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s