Dewi leest: ‘On Top’

On TopEen paar maanden geleden vierde ik mijn verjaardag. Zoals altijd had ik geen verjaardagslijstje gemaakt, behalve dat ik één ding toch wel echt graag had willen hebben: het boek On Top van Anna Nooshin. Hij was net een maand uit en ik had een onverklaarbare aantrekkingskracht met het boek.

Over On Top
On Top is een inspiratiegids voor jonge vrouwen. Schrijfster en fashionblogger Anna Nooshin vertelt over haar jeugd in asielzoekerscentra, haar vele bijbaantjes, haar wereldreis, vriendschappen en de liefde. ‘Jouw handboek voor online succes’, staat er op de cover. Het boek is redelijk klein (ongeveer 21 x 16 cm), maar dat vond ik persoonlijk wel prettig lezen.

In gesprek met… 
Daar ging ik op een mooie lentedag, met On Top in mijn hand. Zodra ik begon te lezen, was ik verkocht. Anna schrijft alsof je vriendinnen met haar bent. Alsof ze naast je zit en dat je het over het leven aan het hebben bent. De weg die zij naar haar huidige succes heeft afgelegd is fascinerend. Van klein meisje in asielzoekerscentra tot aan de wereld rondreizen en geld verdienen door haar eigen onderneming.

Tweedehands liefdesverhalen
Het boek leest heerlijk weg, voor je het weet ben je bij de laatste hoofdstukken beland. Toch gebeurde daar iets geks met mij: ik legde het boek weg en had een paar maanden lang geen zin meer om verder te lezen. Waarom? Omdat het ging over het liefdesleven van andere mensen. Hoe ‘alle’ vrouwen met mannen omgaan, hoe ‘alle’ vrouwen denken, hoe ‘alle’ mannen reageren. Het is leuk voor op haar website NSMBL, maar het voegt niets toe aan de inhoud van het boek.

Vallen en opstaan is oké
Wat mij juist heel erg inspireerde waren de verhalen over de struggles die ze had op de basisschool en zich ontpopte tot een mooie vlinder toen ze ouder werd. Dat ze van jongs af aan wist wat haar dromen waren en daar hard voor heeft gewerkt. Als jonge vrouw naar New York vertrekken voor een stage, daar heb ik diep respect voor. Zeker als je niet in de meeste luxe omstandigheden zat, zoals ze beschrijft. Door vallen en opstaan is zij gekomen tot het succes van nu. Wat is er meer inspirerend dan een levensecht en perfect voorbeeld van iemand die bewijst dat je door knokken en doorzetten heel succesvol kunt worden?

Tot slot geeft ze nog een aantal belangrijke boodschappen mee. Ik deel er graag één die me raakte: mensen pakken de ruimte die jij ze geeft. Oeh, daar zit wat in hè? In een volgende blog zal ik uitleggen waarom het me zoveel deed.

Conclusie
Meiden, lees dit boek. Ook al worden vrouwen en mannen wel veel over één kam geschoren, het is een echte aanrader voor jonge vrouwen met ambities en dromen. Niet alleen dromen, maar ook doen. Werk voor je toekomst. Werk voor jouw eigen geluk, want dat kun jij. Who run the world? Girls, right?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s